Vägen sänks för att minska olyckorna

Lastbilar som dundrar in i bron vid Ödhult är något som Vägverket vill slippa i framtiden och därför påbörjar de på måndag arbetet med att sänka väg 34 med 40 centimeter under bron.

Väg 34 under smalspårsbron kommer att  sänks med 40 centimeter. Vägen kommer att ledas om över Ödhult och vägarbetet förväntas pågå i fyra veckor. Anledningen till att vägen sänks är att den fira höjden i dagsläget lämnar några marginaler för lastbilarna som åker under.

Väg 34 under smalspårsbron kommer att sänks med 40 centimeter. Vägen kommer att ledas om över Ödhult och vägarbetet förväntas pågå i fyra veckor. Anledningen till att vägen sänks är att den fira höjden i dagsläget lämnar några marginaler för lastbilarna som åker under.

Foto:

Hultsfred2009-10-23 06:23


Det är den fria höjden under smalspårsbron vid Ödhult som ställt till problem för yrkesförare i flera år enligt Vägverket. Eller mer nogräknat så är det bristen på fri höjd som varit problematisk - många är de yrkesförare som smällt i rejält med last som stuckit upp för långt.
Med en fri höjd på 4,5 meter borde de flesta lastbilar komma under bron men enligt Henrik Hamrin, projektledare på vägverket region sydöst, är den fria höjden bara 4,1 meter vid vägrenen.
- Vi har konstaterat att det varit lite påkörningar vid bron och det är framförallt vid vägrenen som det är taskig fri höjd, säger Henrik Hamrin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om