Vägrar bryta traditionen: "Härligt få känna dofterna"

Hultsfreds marknad ställdes in, men det hindrade inte knallar att komma ändå och gemensamt göra en alternativ marknad. "Det är en mångårig tradition man inte bryter, och så handlar det om vår överlevnad".

Knallarna ville inte bryta traditionen med Hultsfreds marknad, utan såg på egen hand till att ordna en alternativ. Ett uppskattat initiativ märkte man.

Knallarna ville inte bryta traditionen med Hultsfreds marknad, utan såg på egen hand till att ordna en alternativ. Ett uppskattat initiativ märkte man.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-08-28 18:36

Det säger Pierre Hägerstrand som äger Delikatessgrabbarna tillsammans med Magnus Svensson. Företaget har stått på Hultsfreds marknad sedan 1950-talet.

– Många kunder är återkommande, det är därför vi kan göra en sådan här grej, med en alternativ marknad i centrum fredag och lördag. 

Vad betyder det här för er?

– Vi levererar inte till butiker utan lever på marknader. Så det handlar om vår överlevnad. Hade vi inte åkt hit idag hade det varit noll kronor i inkomst.

Vid marknadsståndet bredvid står Gustaf Wenehult på Mariannelunds Karamellkokeri, vars 80 procent av inkomsterna kommer från marknader.

– Så för oss är det väldigt viktigt att marknaderna överlever det här med corona, säger han.

– Vi har besökt Hultsfreds marknad sedan tidernas begynnelse och den här alternativa marknaden betyder väldigt mycket, den hjälper oss överleva.

P-Å Josefsson, Lönneberga Slöjd och snickeri, såg initiativet från ett par knallar och hängde på.

– Ekonomiskt tror jag inte på någon revolution, men det är bra marknadsföring, säger han. Hultsfreds marknad är den enda marknaden vi deltar på, annars är det bara hantverksmässor, utöver vår butik. Det här är ett alternativ i de tider som är nu.

undefined
Gunvor Wigren och Karin Wigren uppskattade initiativet med alternativ marknad i centrum. "Jättebra, det behövs något positivt", sa de.

Svägerskorna Gunvor och Karin Wigren värdesatte initiativet.

– Väldigt trevligt, det behövs något positivt.  Härligt att få känna dofter, som brukar vara på marknaden, och prata med vänner man inte träffar så mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!