Securitas satsar i Hultsfred: "Ser en ökad efterfrågan"

Konkurrensen från Avarn Security innebär inte att Securitas slår av på takten i Hultsfred. "Vi har nyligen flyttat till större lokaler då vi ser en ökad efterfrågan", uppger företaget.

Securitas vill inte avslöja hur många anställda de har i Hultsfred i dagsläget. "Vi ökar vår personalstyrka löpande", skriver Henrik Lilja, avdelningschef.

Securitas vill inte avslöja hur många anställda de har i Hultsfred i dagsläget. "Vi ökar vår personalstyrka löpande", skriver Henrik Lilja, avdelningschef.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-09-12 18:00

Nyligen kunde Vimmerby Tidning berätta att säkerhetsföretaget Avarn Security anställt fyra väktare i Hultsfred och planerar att skaffa en lokal i trakten.

Hur ser ni på konkurrensen från Avarn Security som nyligen har anställt väktare i Hultsfred?

"Vi tror att en fri konkurrens bidrar till en sund marknad där hederlighet, bra kvalitet, pris och kundservice ställs i fokus", skriver Henrik Lilja, avdelningschef för norra Småland och Gotland på Securitas, i ett mejlsvar.

På grund av sekretess vill han inte svara på hur många anställda Securitas har i Hultsfred, men han uppger att de är bemannade dygnet runt alla dagar på året. Personalstyrkan består av väktare, butikskontrollanter, skyddsvakter, ordningsvakter, brandskyddskoordinatorer, parkeringsvakter och teknikväktare.

undefined
Securitas sköter bland annat parkeringsövervakningen i Hultsfred.

Finns det utrymme för både Securitas och Avarn Security i Hultsfred?

"Vi har funnits sedan 1934 och har verksamhet på ca 1500 orter i Sverige och vårt syfte är ”Vi hjälper dig att göra din värld till en tryggare plats”. Vi spelar en viktig roll i samhället och tillhandahåller säkerhet på ett hållbart sätt", skriver Henrik Lilja och fortsätter:

"I Hultsfred har vi funnits sedan början på 70-talet och vi har nyligen flyttat till större lokaler då vi ser en ökad efterfrågan, framförallt gällande våra brandtjänster så som utbildningar och systematiskt brandskyddsarbete. Vi har inga planer på att minska vår verksamhet."

Han uppger att företaget ökar sin personalstyrka löpande.

"Vi söker alltid efter nya medarbetare som delar våra värderingar."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!