Välbesökt blomsterparadis i Kalvkätte

Kalvkätte Trädgård är inte som vilken trädgård som helst. Den är skapad av flera eldsjälar som alla har någonting gemensamt. Deras hjärtan brinner för blommor och växter som hör trädgårdar till. Vackra blomster är inte bara en fröjd för ögat utan även hälsosamt för både kropp och själ.

Hultsfred2015-07-24 19:10


En välkrattad grusslinga leder dig från den ena färgglada växten till den andra. Trädgården har många planteringar med flera olika teman. Bland annat kan du stanna till vid en japansk trädgård i miniatyr där stenar och växter bildar formen av en sköldpadda eller gå vidare till delen med diverse olika rosor om du hellre vill det.

Ideell förening
Kalvkätte Trädgård drivs av en ideell förening som startade 2004. Till en början var de bara sex medlemmar men antalet steg snabbt och har nu tagit sig förbi hundrasträcket. Ingemar Elf var den som fick uppdraget på sina axlar att skapa trädgården.
-Föreningen ringde mig eftersom jag hade mycket trädgård hemma. Jag tog med mig växter hemifrån och började anlägga trädgården. Jag var mäkta mallig efter det där samtalet, säger han.
-Vi brukar säga att Ingemar är vår trädgårdsguru, säger styrelsemedlemmen Ann Persson.
Det är inte bara medlemmarna själva som beundrar blomsterparadiset. Varje år får de flera busslass med besökare som kommer för att beskåda trädgården.
- Det kommer människor från hela landet. Många går runt och fotograferar i flera timmar, säger Ann.
Responsen de får från besökarna är överväldigande positiv.
- Det är näring för själen när folk kommer hit och berättar hur fint de tycker att det är. Det är jätteviktigt att få höra, säger Ann Persson.
- En trädgårdsdesigner från Växjö beundrar trädgården väldigt mycket, säger Ingemar Elf.
De ideella medlemmarna hjälps åt för att sköta om trädgården, men de har även fem tjejer anställda. En av dem är Britt-Marie Einarsson. Hon kallar sig själv för trädgårdsarbetare och älskar allt som har med sitt jobb att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!