Våld och svartsjuka - kvinna sökte skydd på mödravården

Ett svartsjukedrama med våldsamma inslag rullades upp i tingsrätten. En man i 20-årsåldern dömdes till skyddstillsyn för att ha misshandlat en kvinna.

En man i 20-årsåldern döms för att ha misshandlat en kvinna i centrala Hultsfred. Händelsen inträffade i slutet på mars i år.

En man i 20-årsåldern döms för att ha misshandlat en kvinna i centrala Hultsfred. Händelsen inträffade i slutet på mars i år.

Foto: Lars-Göran Norlin

Hultsfred2020-04-28 16:30

Händelsen inträffade i slutet på mars i år. Ett vittne hörde kvinnan skrika på hjälp ute på gården och rusade till. I tingsrätten berättade vittnet att mannen stod böjd över kvinnan och slog henne. Polis tillkallades och mannen kunde gripas. Han satt sedan frihetsberövad till i mitten på april. 

Vittnet berättade att hen hjälpte kvinnan in på Mödravården alldeles intill, där hon fick skydd tills polisen kom. Allt medan kvinnan själv hade hon tillfogat sig sina skador själv, för att skydda mannen. Men rätten satte mer tilltro till vittnets berättelse. Som också stöds av vad kvinnan tidigare berättat i polisens förhör.

Under rättegången kom det fram att 20-åringen och kvinnan varit ett par sedan tre år tillbaka. Men just vid det här aktuella tillfället hade de haft ett gräl, eftersom hon misstänkt att han träffat en annan kvinna. Rätten noterar att det varit upprörda känslor från båda håll.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och gör bedömningen att mannen gjort sig skyldig till misshandel av normalgraden och dömer honom till skyddstillsyn, med särskilda föreskrifter. Mannen ska bland anat ingå i ett behandlingsprogram mot droger och underkasta sig drogkontroller med jämna mellanrum.

Själv ställer sig mannen positiv till en sådan påföljd, eftersom han tror det skulle kunna hjälpa honom att hantera liknande situationer i framtiden. 

Mannen är tidigare dömd för såväl misshandel som narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!