Välsignad teknik bakom församlingens promenad

Motion, bibelord och julsånger, allt förmedlat genom den moderna teknikens försorg. Pingstförsamlingen i Hultsfred tar till sig det moderna för att hålla i gång.

Pastor Camilla Axelsson presenterar Pingsförsamlingens satsning på en digital julpromenad genom centrala Hultsfred.

Pastor Camilla Axelsson presenterar Pingsförsamlingens satsning på en digital julpromenad genom centrala Hultsfred.

Foto: Privat

Hultsfred2020-12-23 21:00

– Coronaviruset och restriktionerna gör att vi inte kan hålla våra gudstjänster som vanligt, säger pastor Camilla Axelsson som varit delaktig i jobbet med att ta fram den här annorlunda julpromenaden.

Hon berättar att församlingen ville fortsätta att hålla verksamheten igång, men när restriktionerna skärptes till maximalt åtta personer i en folksamling blev det omöjligt att fortsätta på det gamla vanliga viset. 

– Det är många som saknar samlingarna i kyrkan, så då fick vi försöka hitta på något annat, säger Camilla Axelsson, som kläckte idén om den promenad genom Hultsfred. Att promenera fungerar ju enligt folkhälsomyndighetens regler. Det ska inte behöva bli någon trängsel. Och motion blir det på köpet, det kan var skönt att röra på sig efter julmaten.

Den tekniska kompetensen som behövdes för att få till det här annorlunda konceptet fanns så att säga i huset. Camilla Axelsson tillsammans Nils-Göran Andersson och Björgulf Andersson har svarat för det digitala hantverket som behövdes.

Promenadslingan startar vid Missionskyrkan och går sedan hela vägen via gågatan till Pingstkyrkan. Längs vägen finns tio små stationer uppsatta.

– Med hjälp av sin mobil och QR-koderna finns det där möjlighet att lyssna till bibelord eller julsånger, berättar Camilla Axelsson. En del sånger framförs av kända artister. Andra har vi spelat in själva med hjälp av lokala musiker.

Sedan i våras har församlingen också en egen Youtube-kanal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!