Vandaler orsakade vattenskador på Centralskolan

Centralskolan i Virserum har fått omfattande skador efter att vandaler härjat på skolan i helgen. De har bland annat slagit sönder en brandpost på övervåningen i skolans huvudbyggnad varpå hela bottenplanet dränkts i vatten. Det kommer att bli en ekonomisk smäll för skattebetalarna då Prolympia intetar över fastigheten förrän den första augusti.

Räddningstjänsten fick rycka ut till Centralskolan i Virserum i helgen då vandaler öppnat upp en brandpost inne i skolan vilket orsakade omfattande vattenskador.

Räddningstjänsten fick rycka ut till Centralskolan i Virserum i helgen då vandaler öppnat upp en brandpost inne i skolan vilket orsakade omfattande vattenskador.

Foto:

Hultsfred2010-07-05 06:28


Det var under söndagsmorgonen som en person från Virserums Musikdagar upptäckte att något inte stod rätt till på Centralskolan.
När hon låste upp och öppnade entrédörren så forsade det vatten ur skolbyggnaden.
Räddningstjänsten larmades till platsen och när de anlände kunde de konstatera att det rörde sig om ett sabotage.
På övervåningen upptäckte Räddningstjänstens personal att ett av skolans brandskåp hade öppnats och att någon hade vridit på vattenkranen, inte nog med det så hade man även kopplat loss skåpets brandslang från kranen varpå vattnet har kunnat rinna fritt.
Då brandposten var placerad i ett av skolans trapphus har vattnet forsat ned på undervåningen och när Räddningstjänsten tog sig in i lokalerna vid tiotiden på söndagsförmiddagen stod vattnet 30 centimeter högt i vissa lokaler.
Men vandalerna har inte nöjt sig med att enbart orsaka vattenskador på skolbyggnaden utan de har även klottrat ned dörrar och väggar med könsord samt skapat oreda på övervåningen genom att kasta runt inventarier och litteratur i lokalerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om