Var färdiga att ge upp – nu är arbetslusten tillbaka

Efter vildsvinsattacken i höstas var medlemmarna i föreningen färdiga att ge upp. Skadorna såg ut att vara enorma.

Kalvkätte Trädgård hägnas in, för att skyddas mot nya vildsvinsangrepp. Karl-Enar Gunnarsson berättar för Brita Carlsson och Ann Persson om hur det ska bli.

Kalvkätte Trädgård hägnas in, för att skyddas mot nya vildsvinsangrepp. Karl-Enar Gunnarsson berättar för Brita Carlsson och Ann Persson om hur det ska bli.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-04-17 19:00

Men med vårens ankomst har också arbetslusten återvänt och det blir en ny säsong i Kalvkätte trädgård utanför Hultsfred.  Den här gången vildsvinssäkrad med ett helt nytt staket. 

Arbetet med staket och grindar pågår för fullt. 350 meter nät ska sättas upp mellan stolparna. Där ska inga vilda grisar ta sig igenom.

Men det finns andra som ska komma igenom, besökarna måste ju komma in. Så Karl-Enar Gunnarsson i föreningen håller som bäst på att slöjda till grindar. En i var ände på trädgården.

– Det är en del cyklister som kör härigenom, säger han.

Riktigt hur mycket det nya stängslet kommer att kosta är inte klart ännu, men cirka 30 000 kronor räknar man med.  Det kunde ha räckt till många nya växter i trädgården. 

– Men stängslet behövs bevisligen, säger Gunnarsson.

Efter vildsvinsattacken i höstas var medlemmarna i föreningen färdiga att ge upp, att lägga av. Skadorna i trädgården såg ut att vara enorma. Men vid det här laget har arbetslusten återvänt. Ännu finns det för all del spår kvar, men på det hela taget har de fått ordning på trädgården igen.

– Men det är ännu för tidigt att säga hur mycket av växterna som blivit förstörda, säger Ann Persson i föreningen. Många av dem låg ju med rötterna uppåt efter attacken.

En del plantor verkar dessutom fallit grisarna i smaken mer än vanligt. Det mesta av lökarna som sattes i höstas är borta. 

– De verkar också vara väldigt förtjusta i backsippor, säger Ann Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!