Åklagaren: "Det är en fruktansvärd misshandel"

Tonårsgänget hade bestämt sig. De ville slå ner någon. Valet föll på en man i 50-årsåldern – som under en minuts tid fick flera slag i huvudet. "Det här handlar om en helt fruktansvärd misshandel", säger åklagaren Kjell Jannesson om fallet där nu fem personer från Hultsfreds kommun är misstänkta för grov misshandel.

Den grova misshandeln, som åklagaren kallar "helt frukansvärd", skedde vid 22-tiden en lördagskväll.

Den grova misshandeln, som åklagaren kallar "helt frukansvärd", skedde vid 22-tiden en lördagskväll.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-11-21 09:42

Det var lördagen den 8 oktober som polis och ambulans larmades till Norra vägen i Oskarshamn. En man i 50-årsåldern hade då blivit överfallen och misshandlad.

– Mannen var ute och gick när han blev nedslagen bakifrån. Det blev inga livshotande skador, men han fick sårskador, kraftiga blåmärken och så vidare. Det var mycket våld mot huvudet, säger Kjell Jannesson.

Han fortsätter:

 – Vad som framgått i utredningen har det här gänget mer eller mindre hoppat på en slumpmässigt utvald person. Fyra personer var med på misshandeln. Den femte körde, medveten om vad som skulle ske.

I förra veckan gjordes det ett genombrott i utredningen, när det kom fram vilken bil som användes vid brottstillfället.

– Därefter har det hela rullats upp. Den första personen frihetsberövades i fredags, sedan har det fortsatt under helgen, säger Kjell Jannesson.

Hur är bevisläget?

– Det ser bra ut. Tre av fem har erkänt och vi vet vilka som har varit inblandade. Det finns även uppgifter om att det har skett liknande saker tidigare.

Kan du berätta mer om det?

– Nej, det vill jag inte uttala mig om. Men det finns en fara för fortsatt brottslighet.

De fem ungdomarna från Hultsfreds kommun, som är i övre tonåren, begärdes häktade vid Kalmar tingsrätt under måndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!