Vårdpersonal får extraslant på marslönen

Kommunledningen är tacksam till tusen. Eller rättare sagt till 2 000. Med marslönen kommer 580 anställda inom vård och omsorg att få en extra slant.

Personalen i vård och omsorg har i ett års tid kämpat med skyddsutrustning, plasthandskar, visir, munskydd och skyddsrockar. Nu vill kommunen visa sin tacksamhet för att de härdat ut med en belöning.

Personalen i vård och omsorg har i ett års tid kämpat med skyddsutrustning, plasthandskar, visir, munskydd och skyddsrockar. Nu vill kommunen visa sin tacksamhet för att de härdat ut med en belöning.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Hultsfred2021-03-10 13:13

Det är personal som jobbar i den absoluta frontlinjen, närmast vårdtagarna. I ganska precis ett år har de kämpat med munskydd, visir och annan skyddsutrustning som försvårar arbetet på olika sätt.

– De har gjort ett jättejobb, tycker kommunalrådet Lars Rosander (C), därför vill vi visa vår tacksamhet, det är ett symboliskt tack.

Det råder total enlighet i kommunstyrelsen om satsningen. Alla är överens om att vårdpersonalen förtjänar den här tacksamheten.

– Vi vill verkligen tacka de som tagit hand om dem som behöver det bäst, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S), som gärna hade sett att summan varit större. 

Åke Nilsson (KD) håller med om att det inte är någon jättesumma, men han hoppas ändå att gesten ska bli uppskattad av de anställda.

Men har är ändå glad över att beslutet är taget. Socialförvaltningen har svarat för vilka som ska få den här gåvan. En uppgift som inte varit alldeles enkel. Det blev en hel del grubblande. Men valet har inte helt oväntat blivit personal som jobbar inom vård och omsorg. De som är allra närmast vårdtagarna. Totalt blir det 580 personer som kan se fram mot en extra slant.

Med sociala avgifter inräknade blir det en kostnad på 1,7 miljoner kronor för kommunen. Som kommunstyrelsen glatt tar ut från sitt oförutsedda konto.

– Det är verkligen välförtjänt, tycker Åke Bergh (M).

Bonusen är en engångssumma, men Tomas Söreling säger: 
– Pandemin är inte över än och vi får se vad som händer i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!