Världsartist på besök

Att det är fullspäckat med duktiga musiker under musikdagarna är allmänt känt vid det här laget. Vad sägs om Helge Skoogs recitationer på måndagskvällen, tisdagens lunchkonsert med de samspelta killarna i Grausam och inte minst världsartisten och författaren Käbi Laretei, som bjöd på kvällskonsert i kyrkan.

Käbi Laretei spelade finstämd flygelmusik av bland annat Chopin och Beethoven på tisdagskvällen.

Käbi Laretei spelade finstämd flygelmusik av bland annat Chopin och Beethoven på tisdagskvällen.

Foto:

Hultsfred2002-06-26 07:03

En välbesökt kyrka väntade den erkänt framgångsrika pianisten, solisten och även författarinnan Käbi Laretei när hon slog sig ned vid flygel för att framföra stycken av Chopin och Beethoven i Virserum på tisdagskvällen.
Hon spelade även verk från två av sina landsmän, estländarna Arvo Pärt och Leppo Sumera.
- Jag valde musik skriven av personer som levt i exil, mycket på grund av att jag själv levt under samma förhållanden, berättar Käbi Laretei.
- Men jag valde ljusa toner som hör årstiden till.
Dessutom var det musik som passade för flygel.
Tidigare har Käbi Laretei uppträtt på de riktigt stora scenerna som exempelvis Carneigie Hall och Lincoln Center. Hon har även gjort ett framträdande i Vita Huset i USA.
Varför valde du att komma till lilla Virserum?
- Tommy (Svanström) övertalade mig, och det lät så lockande att komma hit och spela. Musikdagarna är ett välorganiserat arrangemang, och har varit det under de år det funnits. Tommy är verkligen en eldsjäl, avslutar Käbi Laretei.
Värt att notera är att hennes framträdande var speciellt framtaget för musikdagarna i Virserum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om