Vartaområdet ska marknadsföras till tusentals företag

Tusentals företag ska kontaktas framöver. Målet är att intressera dem för att etablera sig på det nysanerade Vartaområdet i Hultsfred.

94 000 kvadratmeter industrimark ska marknadsföras.Tusentals företag ska kontaktas i förhoppningen om att några nappar och vill etablera sig på gamla Vartaområdet.

94 000 kvadratmeter industrimark ska marknadsföras.Tusentals företag ska kontaktas i förhoppningen om att några nappar och vill etablera sig på gamla Vartaområdet.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-08-19 14:40

Egentligen skulle den här massiva marknadsföringen dragit igång redan i våras. Men kampanjen sattes på vänt på grund av coronapandemin.

– Men nu ska vi börja jobba mer aktivt med marknadsföringen, säger kommunalrådet Lars Rosander. Vi har en lista på ett antal tusen företag som vi ska kontakta och försöka intressera för att etablera sig på området.

– Det är företag som arbetar med E-handel, men också med transport och logistik, fortsätter Rosander.

Detaljplanen för området är klar, så man ser ganska precis hur gator, ledningar och annat i området ska dras.

Han berättar också att det finns en privat aktör som är intresserad av att bygga ett industrihotell på området. 

– Det skulle bli en slags bostadsrättsförening för företag, säger Rosander, liknande det som redan byggts i Västervik. Planer finns också på ett etablera ett liknande i Vimmerby.

Samtidigt som arbetet med marknadsföringen drar igång på allvar, blir det också aktuellt att renovera och öka kapaciteten på vatten- och avloppsledningarna som går i Oskarsgatan. Ledningsnätet är gammalt och behöver en översyn.

– Det handlar om stora pengar att göra renoveringen, säger Rosander, den måste läggas in i budgeten. Så den frågan återkommer i höst.

Vid höstens första sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott fick ledamöterna information om hur landet ligger när det gäller Vartaområdet och vad som är på gång här ute.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!