Annika Stagård växlar upp – efter försiktig inledning

Hon började i liten skala, mitt under rådande pandemin. Nu är Annika Stagård beredd att växla upp ytterligare, sedan folk visat att de uppskattar komplementet "Hos Annika".

Annika Stagård har fått alkoholtillstånd, en viktig pusselbit som fallit på plats för att kunna utveckla Hos Annika. Planen är att ordna mat- och dryckesavsmakningar i höst och redan nu har hon byggt på med musikevent.

Annika Stagård har fått alkoholtillstånd, en viktig pusselbit som fallit på plats för att kunna utveckla Hos Annika. Planen är att ordna mat- och dryckesavsmakningar i höst och redan nu har hon byggt på med musikevent.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-07-19 20:00

Hon tror sig ha förklaringen till varför det börjat så bra, trots att branschen lidit hårt under pandemin.

– Jag tror det beror på att jag valt att utveckla långsamt. Jag står, så att säga, inte i för stora skor, utan köper nya storlekar hela tiden, säger Annika Stagård som en liknelse till att hon valt att investera efter hand som intäkterna tillåter.

Egentligen var det aldrig hennes tanke att satsa på en restaurang, utan planen var att driva catering och samtidigt jobba kvar som klasslärare. Men stammisarna bidrog till att det blev mer av verksamheten, än vad planen var från början.

Första halvåret har varit jätteroligt. Stammisarna har ju alltid varit trogna, jag är så tacksam för dem, de utgör grunden. Men nu börjar även andra hitta hit i allt större utsträckning.

Annika märker också att det är mer folk överlag i rörelse, så utöver sommarbistron har hon valt att satsa på musikevenemang.

Onsdagskvällarna är det livequiz där Annika själv svarar för sång och musik, innan hon de tre sista veckorna gör quizen tillsammans med gästerna Marlene Karlström, Per Backstad och Bert Olausson. 

Den 30 juli blir det livemusik med Jan Johansen. Hur det slår ut avgör fortsättningen.

– Dessutom håller jag och min sambo Fredrik Eirasson på att utveckla en loppis i andra änden av lokalen, Eiras loppis. Vår tanke är att om fler vill sälja där, kan de komma med sina saker, säger Annika som också planerar arrangera mat- och dryckesavsmakningar i höst, nu när hon fått alkoholtillstånd.

undefined
Annika Stagård satsade på en bransch som lidit hårt under pandemin. "Att det gått bra tror jag beror på att jag valde att utveckla långsamt. Jag står, så att säga, inte i för stora skor, utan köper nya storlekar hela tiden, säger Annika Stagård.

Vad skulle du säga är utmaningen?

– Att restaurangen ligger där den gör på Nyhagens Industriområde ses som positivt av företag och föreningar, som visat sig uppskatta att vara lite avsides. Men det är samtidigt en utmaning att få folk att åka hit ut, det kan kännas fel att cykla bort ifrån centrum.

– Dessutom känner jag att det spretar lite mycket, tillägger hon. Så jag letar fortfarande efter den röda tråden. Men jag tänker att det måste få göra det ett tag, tills jag får klart för mig vad som efterfrågas. Målet är att hitta en egen nisch, som kan bli ett komplement till det andra i branschen gör och erbjuder här i Hultsfred.

Kan det bli aktuellt med nyanställningar?

– Det skulle absolut behövas, men jag vågar inte fastanställa, det är en osäker bransch. Utan det bästa vore att kunna plocka in någon vid behov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!