Vem får miljöpriset i år? Vill ha in förslag

Vem blir årets pristagare? Nu öppnar Miljö- och byggnadsnämnden sin brevlåda för nomineringar.

Lennart Davidsson, ordförande i Miljö och byggnadsnämnden, hoppas på att det ska börja trilla in nomineringar till årets Miljö- och byggnadspris.

Lennart Davidsson, ordförande i Miljö och byggnadsnämnden, hoppas på att det ska börja trilla in nomineringar till årets Miljö- och byggnadspris.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-22 14:00

Nu efterlyser miljö- och byggnadsförvaltningen lämpliga kandidater till årets Miljö- och byggnadspris. Någon som gjort något alldeles speciellt för miljön, eller insatser för byggnadsmiljön i kommunen. Som till exempel att ha renoverat ett gammalt fint hus, eller skapat en fin miljö.

Priset kan gå till både företag och privatpersoner, eller kanske ett arbetslag. 

Nu öppnar miljö- och bygg sin e-postlåda för nomineringar, och vill att allmänheten ska tipsa om värdiga pristagare. Nomineringstiden går ut nionde oktober.

– Vad jag vet så har det inte kommit in några nominerar ännu, säger ordförande i nämnden Lennart Davidsson (KD), det kan hända att kontoret har fått in något som jag inte vet om.

Han berättar att priset blev föremål för diskussion vid det senaste sammanträdet i nämnden och han håller tummarna för att det ska trilla in bra nomineringar inom kort.

– Målet är att priset som vanligt ska delas ut på kommfullmäktiges julsamkväm i början på december, säger Davidsson. Om det blir av alltså, jag vet inte riktigt hur det är tänkt. Annars kommer utdelningen att bli av på sammanträdet. Vi får se hur det blir.

Nomineringen är lite tidigarelagd i år, för att det ska bli bättre med tid. Förra året drog nomineringen igång i november.

– Fullmäktige har sitt möte i början på december, säger Davidsson, och det hade blivit lite väl tight med tid att få fram diplom och annat som behövs.

Förra året delades miljö- och byggnadspriset av Stegens Second Hand och Brånstrands i Tigerstad.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!