Vem vill rasta oss om dagarna?

Jörgen söker en stadig hand till Hugo och Tage.

"Vi är väldigt snälla, söta och lovar att inte busa till det när vi ska gå över gatan med dig". Hundbröderna är tillgivna sin husse Jörgen Jeppsson, som nu söker hjälp.

"Vi är väldigt snälla, söta och lovar att inte busa till det när vi ska gå över gatan med dig". Hundbröderna är tillgivna sin husse Jörgen Jeppsson, som nu söker hjälp.

Foto:

Hultsfred2016-01-07 09:12


Är du hundintresserad och kan ta ansvar? Eller kanske har du för mycket fritid över och vill ha något inskrivet på veckoschemat? Då passar det dig perfekt att gå ett par promenader på dagen med blandrashundarna Hugo och Tage.

I en liten grå villa på en av Hultsfreds snötäckta gator bor Jörgen tillsammans med sina två katter Svea och Baby, som sitter i fönstret och kikar ut när jag traskar upp för trappan fram till dörren. Då hörs plötsligt ett ivrigt skall inifrån hallen. De två hundarna Hugo och Tage krafsar nyfiket på dörren tills jag blir insläppt i värmen av deras husse Jörgen Jeppsson.

Jörgen skaffade Hugo och Tage på Öland när de var tio veckor gamla.

Eftersom han bor ensam behövdes lite liv i vardagen och huset kändes väldigt tomt. Hundarna blev snabbt en del av hans vardag och de följer med husse vart han än går. Men när Jörgen bytte jobb och började pendla till Högsby där han idag arbetar på Migrationsverket lämnades hundarna kvar i huset om dagarna.

- Jag fick börja ta hjälp av grannar och vänner för att rasta dem om dagarna eftersom jag inte kommer hem förens till kvällen.

Hugo och Tage är två blandrasbröder av Bichon Frisé och Pudel.

Enligt husse är de oerhört snälla och trevliga att handskas med. De har mycket energi och älskar att vara utomhus tillsammans. När de går promenader är de lyhörda och pålitliga, men drar gärna lite i kopplet så här behövs en stadig hand för de två nyfikna hundarna.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!