"Vi har skärpt till oss" – dialog inför vassröjningen

"Vi har skärpt till oss i år". Med förra årets beska kritik mot vassröjningen längs strandpromenaden i färskt minne, har ÖSK nu haft en dialog med såväl fiskeklubben som fågelklubben.

Snart börjar vassröjningen i sjön Hulingen igen, och med kritiken från i fjol i färskt minne, har ÖSK haft en dialog med fågelklubben och fiskeklubben.

Snart börjar vassröjningen i sjön Hulingen igen, och med kritiken från i fjol i färskt minne, har ÖSK haft en dialog med fågelklubben och fiskeklubben.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-09-21 16:00

Det råder minst sagt delade meningar kring vassröjningen i sjön Hulingen. Många tycker det är toppen med sjöutsikten från Strandpromenaden, medan andra ser det som ett sabotage mot naturvärden.

– Det är alltid svårt när det handlar om delade meningar, säger Mikael Nilsson, driftschef för ÖSK:s avdelning Gata-Park.

– Men i år har vi haft en dialog med både Fågelklubben och fiskeklubben Kroken, och jag tror vi är någorlunda överens.

I stort sett handlar det om samma områden som tidigare, där klipparen ska gå fram.

– I yta räknat blir det nog något mindre den här gången, säger Mikael Nilsson. 

När klippningen sätter igång, är dock en smula osäkert. Någon tidsplan finns inte.

– Det är upp till entreprenören, säger Mikael Nilsson, men det kommer att bli i närtid.

Kenneth Rosén, ordförande i Fågelklubben är inte riktigt lika överens om tagen som ÖSK.

– Men vi har i alla fall haft ett möte nere på strandpromenaden, säger han. Och jag framförde samma önskemål som förra året.

Det är främst den norra delen av vassen som han vill slå vakt om.

– Där skulle det räcka att öppna upp framför de båda sofforna som finns där, säger han. Från Silveråns mynning fram till majbrasan har vi inga synpunkter på. Men från majbrasan till Alkärret vill vi att så mycket som möjligt ska sparas. Sedan från Alkärret till reningsverket har vi inga synpunkter. Men det återstår att se vilket resultat det blir.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!