Här byggs en ny restaurang i Hultsfred

Den nya restaurangen är fortfarande en byggarbetsplats, men krögaren Stefan Johansson har inga planer på att skjuta fram premiären ännu en gång. Den 7 oktober siktar han på att öppna Hultsfreds nyaste matställe.

Hantverkarna jobbar intensivt för att restaurangen ska bli färdig till den 7 oktober, då Stefan Johansson planerar för invigning.

Hantverkarna jobbar intensivt för att restaurangen ska bli färdig till den 7 oktober, då Stefan Johansson planerar för invigning.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-09-26 21:15

Hantverkarna jobbar för fullt när Vimmerby Tidning besöker byggnaden som ska bli Restaurang Mat vid handelsområdet i Hultsfred. Utvändigt ser restaurangen i princip klar ut, men invändigt återstår en hel del arbete innan de första gästerna kan välkomnas.

– Jag är inte ett dugg orolig, säger Stefan Johansson som planerar för öppning av matstället den 7 oktober.

– Sedan blir inte allt perfekt från dag ett, men det kommer med tiden att bli perfekt.

undefined
"Allt kommer inte att vara klart den 7:e", säger Stefan Johansson som berättar att både inredning och menyer ska utvecklas med tiden.

Hultsfreds nyaste restaurang skulle egentligen ha öppnat redan för ett år sedan, men ombyggnaden av huset försenades av olika skäl.

– Så det är verkligen på tiden.

Stefan Johansson har tidigare drivit Långsjöns restaurang utanför Ankarsrum. Längre tillbaka i tiden, mellan 1992 och 1994, var han köksmästare på Metropol i Hultsfred.

– Sedan jobbade jag med mat på Hultsfredsfestivalen i några år också. Det är kul att komma tillbaka.

Han har anställt två personer till den nya restaurangen.

– Vi kommer att vara tre totalt till att börja med. Tanken är att vi kommer att ha öppet dagtid måndag till fredag och beställningsverksamhet övrig tid.

Han berättar att det blir 50 sittplatser i lokalen, som ska få en ombonad känsla. Han tycker inte om vita väggar utan har i stället, med hjälp av målaren Fanny Spets, valt en färgsättning i grönt och beige.

– Det är viktigt att det känns varmt och välkomnande. Det kommer att serveras mycket klassisk husmanskost. Man ska kunna sitta ner och äta gott och bara ha det skönt.

Förutom rotmos, raggmunk och andra gamla klassiker utlovar han lite modernare husmanskost, till exempel korvstroganoff. Det kommer även att serveras kaffe, fika och matiga smörgåsar.

– All mat kommer att lagas från grunden. Det blir inga halvfabrikat.

Vad är största utmaningen med att öppna en ny restaurang?

– Det är att hitta en balans och hitta sina gäster. Man får vara ödmjuk för sina kunder. Sedan gäller det att hitta saker som folk verkligen efterfrågar, säger han och tillägger att det är mycket pyssel med detaljer.

– Allt kommer inte att vara färdigt den 7:e, utan det kommer att utvecklas med tiden. Framför allt inredning, men även menyer.

undefined
Målaren Fanny Spets har hjälpt Stefan Johansson med färgsättningen. Tanken är att det ska kännas varmt och välkomnande.
undefined
Utanför entrén till restaurangen kommer det att bli en uteplats med staket.
undefined
Stefan Johansson provsitter några av stolarna som ska placeras ut i restaurangen, som får 50 sittplatser.
undefined
En hel del arbete återstår innan de första matgästerna kan välkomnas till restaurangen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!