Husbanden kommer tillbaka. Dimpker Brothers kör två kvällar. Wild Rover och Sator Trio spelar också två kvällar.
– Det brukar vara bra stämning och mycket trevligt, tycker ägaren Putte Svensson Sahlin.
Sedan 2013 har Hulingen kört hela paketet med julmat och musik. Och traditionen fortsätter.
Julmaten blir av det traditionella slaget, med lokala råvaror som kökschefen Andreas Karlsson sätter sin touch på.
– Det blir vilt och hemgjort. Vi gör inläggningarna, gravar och röker själva, berättar Putte Svensson Sahlin.
December är en viktig månad för hotellet. Julborden kostar att producera och lämnar inte så mycket överskott.
– Gästerna får mycket för pengarna. Vi skulle behöva ta ett högre pris, men då skulle nog folk stanna hemma, menar Putte Sahlin Svensson.
I Silverdalens Folkets hus dukar Lönneberga matverksta för första gången upp julbord. Det blir traditionellt småländskt under två dagar med stekta kroppkakor och andra specialiteter.
– Det har gått otroligt bra med bokningarna, vi hade inga större förväntningar. Ryktet gick fort innan vi hade kommit ut med informationen, berättar Caroline Jäderup som driver rörelsen med maken Mathias.
Putte Skog och Fredrik Anckarman underhåller var sin kväll. Folkets hus har 120 platser och det verkar bli fullsatt.