Vildfår gäckar bilister – springer löst i närheten av en rondell

Är det någon som saknar ett får? Flera, av varandra oberoende, personer berättar att de sett ett får springa löst i närheten av rondellen vid Silverdalsvägen.

Hultsfred2017-04-11 13:40

Även beskrivningen av fåret är samstämmig, det är brunt till färgen och ser ut att vara ovanligt stort. Eller om det är så att det har ovanligt mycket ull.

En observation av fåret är gjord på den öppna plätten strax söder om rondellen, en annan när det korsade Silverdalsvägen och försvann i riktning mot Nedsjön, nu i helgen.

Mycket talar dessutom för att det här fåret har hållit till i området mellan vattenverket och Nedsjön en längre tid. Redan för någon vecka sedan observerades fåret av förbipasserande bilister, som hörde av sig till Trafikradion som i sin tur gick ut med en varning.

Vilda får är naturligtvis väldigt ovanliga i våra trakter, varför Tidningen gav sig ut på en spaningstur i området. Dock utan något som helst resultat, annat än lite motion på stigar och småvägar.

Men det är ju förstås inte det samma som att det inte finns kvar, så det finns all anledning i världen för bilister att se upp i det här området. Fåret kan mycket väl vara kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om