Vindkraftspark i Virserum?

Södra skogsägarna planerar att anlägga en stor vindkraftspark i Tönshult strax utanför Virserum. Enligt planen ska parken när den står färdig generera 100 gigawatt årligen.

Precis som i Ryningsnäs utanför Mörlunda ska det nu bli en vindkraftspark i Tönshult utanför Virserum.

Precis som i Ryningsnäs utanför Mörlunda ska det nu bli en vindkraftspark i Tönshult utanför Virserum.

Foto:

Hultsfred2009-07-11 04:05


Under de senaste åren har intresset för vindkraft ökat lavinartat i landet och inom kort kan Hultsfreds kommun få sin andra vindkraftspark då Södra planerar att bygga 20 vindkraftverk utanför Virserum.
Projekteringen för denna etablering har redan påbörjats och Södra har skrivit på ett arrendeavtal på ett stort markområde i de sydvästra delarna av Hultsfreds kommun i närheten av Tönshult.
Här planerar man inom de närmaste åren att bygga 20 stycken vindkraftverk med en effekt på två megawatt vardera som är 100 meter höga med rotorblad som är 45 till 50 meter långa.

100 gigawatt
Södra räknar med att när parken är fullt utbyggd ska den generar sammanlagt 100 gigawatt årligen vilket skulle räcka till 20 000 normalvillors årsförbrukning.
Elen kommer troligtvis att levereras till det regionala elnätet och anslutas till det befintliga ställverket i Virserum. Sammanlagt kommer det att krävas tre stycken anslutningskablar från vindkraftsparken och dessa ledningar ska i möjligaste mån grävas ned.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om