Facebookbedragare skickade falska vinstbesked

Några av de tävlande i Ica Mathusets tävling fick beskedet att de hade vunnit i butikens inlägg på Facebook. Informationen var dock helt och hållet falsk eftersom tävlingen fortfarande pågick.

Patrik Gladh, iIcahandlare i Hultsfred.

Patrik Gladh, iIcahandlare i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-07-20 18:00

Ica Mathuset i Hultsfred gick nyligen ut med en tävling på Facebook där allmänheten kunde vinna biljetter och åkpass till nöjesparken Liseberg samt olika produkter från Ahlgrens bilar.

Några av deltagarna i tävlingen har under veckan fått besked om att de hade vunnit fina priser, trots att tävlingen fortfarande pågick.

undefined
Patrik Gladh, iIcahandlare i Hultsfred.

På Ica Mathuset har man uppmärksammat det tänkta bedrägeriförsöket.

"Tävlingen är inte avslutad än. Fejksidor lämnar kommentarer och försöker få era uppgifter. Vi ber aldrig om sådant. Originalinlägget uppdateras när tävlingen är avslutad med vinnarens namn. Fejksidan skriver Hultsfred med två L, det gör inte vi", skriver butiksledningen i en kommentar till själva tävlingen.

Bland de övriga kommentarerna till tävlingen framgår det bland annat att vissa av deltagarna också har genomskådat bluffen.

"Tack, jag såg att det var fejk. Superbra att ni varnar för länkar när ni lägger ut en tävling. Visste att den skulle avslutas imorgon så jag tänkte att detta kan verkligen inte stämma", skriver en av deltagarna i en egen kommentar.

undefined
På Ica Mathuset har man uppmärksammat det tänkta bedrägeriförsöket.

Den här sortens bedrägeri förekommer då och då på Facebook. Utomstående aktörer utger sig för att komma ifrån företaget som har tävlingen. De personer som påstås ha vunnit ombeds klicka på olika länkar för att komma åt sin vinst.

Den aktuella tävlingen pågick fram till klockan tolv torsdagen den 20 juli.

Vimmerby Tidning har sökt Ica Mathuset för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!