Virserumsbo tar över Demanders

Demanders Verktygsfabrik i Virserum som sysslar med legotillverkning och bland annat producerar fräsbord och skruvmunstycken har under sommaren bytt ägare. Det är Virserumsbon och tillika personalchefen Johan Persson som köpt företaget.

Hultsfred2005-08-13 09:54

- Mitt mål är att ett lokalt ägande ger ett stabilt företag som ska säkra arbetstillfällena i Virserum. Jag ser det som om vi är ett fotbollslag där det är viktigt att alla strävar åt samma håll. Det går inte att sitta 40 mil bort och driva företaget som den förre ägaren gjorde, säger Johan Persson.
Det är nu lite drygt två år sedan Karan Malhotra köpte fabriken från Modig Machine Tools konkursbo. Karan Malhotra som bor i Stockholm har under åren pendlat till Virserum med jämna mellanrum för att sköta företaget.

Sålde fabriken
Under den senaste tiden har dessa besök blivit allt färre och Karan Malhotras intresse för Virserumsfabriken verkade svalna. Under våren flyttade han bland annat flera maskiner från Demanders till Stockholm vilket gav till följd att företaget tvingades säga upp fem personer ur personalstyrkan. Johan Persson som har jobbat på fabriken sedan 1994 kontaktade då Karan Malhotra och bad att få köpa företaget. Karan godtog erbjudandet och den 15 juli bytte Demanders Verktygsfabrik ägare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om