Virserumsbor åtalas för sex med barn

Två 36-åriga män bosatta i Virserum har åtalats vid Kalmar tingsrätt. En av männen åtalas för försök till våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, sexuellt ofredande och försök till köp av sexuell handling av barn.

Hultsfred2007-09-06 06:24

Den andre mannen åtalas för att vid ett tillfälle genom ord och handlande ofredat en person på så sätt som varit ägnat att kränka målsägandens sexuella integritet.
Vice chefsåklagare Kerstin Eriksson har åtalat en av männen på sex punkter, som alla har misstanke om barnsex.
I gärningsbeskrivningen skriver åklagaren bland annat: Den tilltalade har under sommaren 2007 i Virserum a) vid ett tillfälle försökt ha samlag med eller genomföra annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförlig med samlag med en flicka som ej fyllt 15 år. Fara för brottets fullbordan har förelegat.
b) Vid flera tillfällen genomfört en sexuell handling med en flicka som ej varit 15 år.
c) Vid flera tillfällen sexuellt berört en flicka som ej varit 15 år, blottat sig för flickan samt genom ord och handlande ofredat flickan på sätt som varit ägnat att kränka flickans sexuella integritet.
d) Vid flera tillfällen försökt förmå flickan, som var under 15 år, att mot ersättning företa eller tåla en sexuell handling. Fara för brottets fullbordan har förelegat.

Sexuellt ofredande
De tilltalade har under sommaren 2007 i Virserum,
a) vid flera tillfällen sexuellt berört en annan flicka, som varit under 15 år, samt genom ord eller handlande ofredat flickan på sätt som varit ägnat att kränka hennes sexuella integritet.
b) Vid flera tillfallen försökt förmå flickan, att mot ersättning företa eller tåla en sexuell handling. Fara för brottets fullbordan har förelegat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om