Till vardags arbetar Anna-Karin Nilsson som gymnasielärare i Växjö men under hösten 2007 tog hon tjänstledigt och gav sig ut på sitt livs äventyr då hon reste som volontär till Nepal som är inklämt mellan Indien och Tibet på Himalayas sydsluttning .
Under en längre tid hade tanken på att åka ut och jobbat som volontär vuxit sig allt starkare hos Anna-Karin. När biståndsorganisationen Individuell människohjälp (IM) annonserade efter lärare som ville jobba som volontärer vid någon av organisationens skolor anmälde hon genast sitt intresse.
Statslösa
Det dröjde inte länge innan hon fick ett erbjudande om att åka till Katmandu i Nepal där IM samarbetar med en grundskola som heter Namgyal Middle Boarding School och är en skola i huvudsak för barn till exiltibetaner.
För sedan Kinas invasion av Tibet 1949 har delar av befolkningen flytt till de intilliggande länderna Nepal och Indien.
I Nepal bor det idag cirka 30 000 exiltibetaner som är statslösa och lever som flyktingar i landet. Detta innebär att de är en mycket utsatt folkgrupp och därför beslutade sig flera hjälporganisationer för att starta en skola för exiltibetanerna i huvudstaden Katmandu. Här går det idag 500 elever i åldrarna tre till 18 år.
Volontären från Virserum
Anna-Karin Nilsson som har sina rötter i Odensås utanför Virserum gav sig under hösten ut på ett äventyr till andra sidan jorden då hon under nästan fyra månader jobbade som volontär på en skola i Nepal.
Anna-Karin Nilsson från Odensås utanför Virserum åkte som volontär till Nepal för att undervisa på en skola i Katmandu.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!