W-möbler i Virserum försätts i konkurs

Det är en epok som nu går i graven då den sista kvarvarande möbelfabriken i Virserum begärdes i konkurs vid Kalmar Tingsrätt under gårdagen. Samtliga elva anställda vid företaget riskerar nu att förlora sina jobb.

Hultsfred2009-01-30 07:12

I mitten av 40-talet stod möbeltillverkningen på sin topp i Virserum med över 40 möbelfabriker på orten. Men under de följande decennierna började den stora nedläggningsvågen inom svensk möbelindustri och på mindre än 40 år förlorade Virserum samtliga möbelfabriker utom en.

Krisen blev kännbar
Det var företaget W-möbler som lyckades överleva den stora nedläggningsvågen och ända fram till sommaren 2008 lyckades de sälja sina bäddsoffor. Men nu kan möbelepoken i Virserum definitivt vara över, för under gårdagen begärdes W-möbler i konkurs.
Problemen började efter semestern då det tog tvärstopp för företaget då den globala finanskrisen slog till på allvar. Då företaget inte hade någon större buffert att ta av så blev krisen kännbar ganska snabbt.
Bland annat hade företaget inte råd att köpa in nödvändiga delar för att tillverka de få soffor som ändå var beställda. För att klara sig ur den mest akuta krisen beslutade sig företagsledningen för att låna pengar till driften och personalens löner.
För att komma tillrätta med de finansiella problemen har flera anställda sagts upp under hösten men detta räckte inte för att få företaget på fötter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om