Willys nybygge kan skapa intresse för granntomten

Willys etablering på det nya handelsområdet i Hultsfred kan bli en god draghjälp även för kommunens satsning på kvarteret Batteriet.

Willys etablering på handelsområdet ska skapa ringar på vattnet. Etableringen kan bli draghjälp även för kommunens satsning på kvarteret Batteriet strax intill.

Willys etablering på handelsområdet ska skapa ringar på vattnet. Etableringen kan bli draghjälp även för kommunens satsning på kvarteret Batteriet strax intill.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-02-02 16:00

Det tror i alla fall kommunens utvecklingschef Lars Gjörloff som håller tummarna för att fler företag ska få upp ögonen för det här hörnet av Hultsfred.

– Det ena ger det andra och satsningar av det här slaget kan vara "smittsamma" säger Lars Gjörloff som hoppas på en "byggpandemi" på området.

Den pandemi som vi alla kämpar med just nu påverkar dock projektet. Det mesta arbetet med att hitta intressenter ligger nere i väntan på bättre och mer smittfria tider. 

– Men vi har intressanta dialoger med fem, sex företag som visar intresse, säger Lars Gjörloff. Inget av dem är härifrån. Men just nu är det en paus i arbetet. 

Det 95 000 kvadratmeter stora området, den nysanerade tomten efter gamla batterifabriken,  marknadsförs speciellt som en plats för logistikföretag och E-handelsföretag. Liksom för småindustrier.

Lars Gjörloff jobbar tillsammans med konsulten Jocke Ljungqvist med att marknadsföra området. 

Lars Gjörloff håller också tummarna för att trenden med radhus för företag ska leta sig hit, något som finns i både Vimmerby och i Västervik redan.

– Det är brist på mindre, fräscha industrilokaler i Hultsfred. Så det är något vi verkligen behöver ha här, säger han.

På granntomten, Handelsområdet, närmar sig byggstarten med raska steg. Willys har redan meddelat att man tänker etablera sig här i ett nytt varuhus.

– Sedan har jag kontraktet klart med ytterligare en hyresgäst, säger Johan Erlandsson vd på fastighetsbolaget Famera som äger området. 

– Men jag varken vill eller kan avslöja vem det är. Det måste de få göra själva.

Han berättar också att det är flera aktörer som intresserar sig för en etablering på det nya handelsområdet.

– Det är flera av de stora på väg in, säger Johan Erlandsson, men inget är klart ännu, så jag kan inte berätta mer i nuläget. 

Än så länge ligger snötäcket orört på handelsområdet. Men det är bara en tidsfråga, tror Johan Erlandsson, som väntar med spänning på att bygglovet ska bli klart så att pusselbitarna kan börja fall på plats.

– Grävskoporna kommer nog vilken dag som helst nu för att sätta igång med markarbetet, säger han. Om inte snö och tjäle ställer till det. Men jag har inte hört något annat än att tidsplanen ska hålla. 

Tidsplanen, som vi tidigare berättat, handlar om ett år och den nya Willysbutiken ska vara inflyttningsklar vid årsskiftet och kunna öppna en bit in på 2022.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!