Ylva från Virserum känner sig hemma i Afrika

- Jag kanske inte gör någon större skillnad i världen, men det här projektet gör skillnad för individerna. Från trädplantering vid Victoriasjön till Hallonplockning i Sjöruda. Kontrastrikt minst sagt.

Hultsfred2008-08-02 04:05

Ylva Nybergs arbetsplats i Kisumu, Kenya, ligger ungefär 600 mil från föräldrarnas hus i Virserum. Hon är hemma på en två veckors semester och åker ner till Afrika igen nu på tisdag.
- Jag saknar i vanliga fall aldrig Sverige när jag är ute och jobbar, men i år fick jag ett sug efter svensk sommar, säger Ylva Nyberg.
Ylva lämnade Virserum efter att ha tagit studenten år 2000 på Hultsfred gymnasium. Hon läste på gymnasiet naturvetenskaplig linje och la ner mycket tid på studier och fotbollsträningen i Virserums SGF.
Efter studenten gick färden till Uppsala för att läsa -till agronom. 2004 tog Ylva sin agronomexamen vid Sveriges lantbrukaruniversitet och världen låg öppen. Det blev både jobb och forskning i Vietnam och i Etiopien. Sedan hösten 2007 är det stiftelsen Vi-skogen som är hennes arbetsgivare och arbetsplatsen är främst i området runt Victoriasjön i Afrika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om