Ytterligare ett stort projekt för ÖSK

Ytterligare ett ledningsprojekt är i gång. I dag togs det första spadtaget för ledningsarbeten på Folkparksvägen och Bygatan i Hultsfred.

I korsningen Bygatan- Folkparksvägen har det byggts en tillfällig väg som ska användas under byggtiden.

I korsningen Bygatan- Folkparksvägen har det byggts en tillfällig väg som ska användas under byggtiden.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2018-12-05 12:00

– Vi kommer att förbereda för de nya tomterna i Hultsfredsbyn, säger Jens Karlsson, chef för Gata-Parkavdelningen på Östra Smålands kommunalteknikförbund.

Så även om projektet är lite mindre än de tidigare saneringsprojekten, så kommer det ändå att få konsekvenser för de boende utmed sträckan. Om än i ganska liten skala.

– Vad jag vet är det två hus som kommer att bli av med vattnet på dagtid, säger Jens Karlsson, och vi kommer att informera de berörda speciellt.

Under arbetets gång kommer vägarna också att stängas av för trafik i olika etapper.

– Det som påverkar mest är när vi måste gräva av Folkparksvägen, säger Jens Karlsson. Då blir vi tvungna att bygga en tillfällig väg förbi arbetsstället. Men det kommer inte att bli förrän på sluttampen.

Men även under projektets gång kommer arbetet att påverka trafiken i området. Om än i olika etapper. ÖSK varnar för att det kan bli problem för posten, sophämtningen och inte minst räddningstjänsten.

– Men vi har informerat dem i god tid, säger Jens Karlsson.

Arbetet börjar som sagt nu, och det kommer att hålla på fram till och med mars månad. En tidsplan som Jens Karlsson räknar med ska hålla, även om det blir en tuff vinter med mycket snöröjning.

Projektet handlar om att bygga ledningar till de nya villatomter som är planerade i Hultsfredsbyn. Så det skiljer sig en från de stora saneringsprojekt som gjorts på VA-nätet på några olika håll.

– Vi har ganska mycket sådant i gång nu, säger Jens Karlsson, och mer ska det bli. Till nästa år har vi 15 miljoner kronor i budgeten för det ändamålet.

Förutom de här planerade projekten har det dessutom varit några akuta vattenläckor att ta hand om. Exempelvis på Nygatan och på Fabriksgatan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!