Ytterligare två åtalas i penningtvättshärvan

Penningtvättshärvan fortsätter att växa. Ytterligare två kvinnor åtalas nu för delaktighet i den minst sagt omfattande härvan. Åklagaren Magnus Ling påstår att den yngre av de både kvinnorna, en 24-åring, har fått 16 000 kronor insatt på sitt bankkonto. Pengar som spårats från ett automatbedrägeri på totalt 44 470 kronor.

Hultsfred2017-03-20 16:22

Av detta ska den yngre kvinnan, enligt åtalet överfört 15 000 kronor till den andra kvinnans konto, för att sedan låna hennes bankkort och ta ut 14 000 kronor, som sedan kontant överlämnats till en man som misstänks vara en av huvudmännen i härvan.

Båda de inblandade kvinnorna har tjänat tusen kronor vardera på den här penningtvätten, enligt åklagarens uträkningar.

Den andra kvinnan, som är några år äldre, åtalas för att ha lånat ut både bankkonto och bankkort till den yngre. Genom att gå med på det här, har hon enligt åtalet gjort sig skyldig till penningtvättsbrott.

Åklagaren anser att den här flyttkarusellen av pengar från det ena kontot till det andra syftar till att göra det svårare för myndigheterna att spåra varifrån pengarna från det första bedrägeriet egentligen tagit vägen.

Sedan tidigare är sju ungdomar åtalade för delaktighet i penningtvättshärvan. Plus de fyra som misstänks vara huvudmän. Samtidigt misstänker åklagare att över 60 personer kan vara inblandade.

Alla fyra misstänkta huvudmän har anknytning till Hultsfreds kommun. och de har lurat till sig stora belopp via Facebook.

Åklagare Magnus Ling misstänker att det rör sig om väldigt stora summor, en bra bit över miljonen. Pengar som sedan valsat runt mellan olika personers bankkonton för tvättas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!