Åtalas för misshandel på vårdcentralen

En man i 25-årsåldern åtalas nu för bråket på Vårdcentralen i Hultsfred nu i slutet på oktober.

En man i 25-årsåldern åtalas nu efter bråket på vårdcentralen i Hultsfred i slutet på oktober.

En man i 25-årsåldern åtalas nu efter bråket på vårdcentralen i Hultsfred i slutet på oktober.

Foto: Scanpix

Hultsfreds kommun2019-12-11 14:49

Enligt åtalet ska mannen ha hotat, och även misshandlat flera personer i personalen på vårdcentralen. 

Det var i slutet på oktober som mannen kom in på vårdcentralen, där han enligt åtalet först kastade en plastpåse mot en av personalen och sedan spottade på hen. En händelse som åklagaren betraktar som ofredande. Mannen ska också ha tagit en ljuslykta på skrivbordet och hotat kasta den på personalen.

Han ska också ha hotat personalen till livet. Hotelser som enligt åklagaren syftat till att få personerna att känna fruktan för sina liv.

Ytterligare två personer  i personalen utsattes för mannen vid tillfället. Enligt åtalet ska mannen slagit till en av dem med öppen hand. Slaget träffade i ansiktet och orsakade smärta.

Polis tillkallades för att stävja bråket och flera patruller kom till platsen.  Men 25-årigen lät sig inte gripas utan motstånd, enligt åtalet hotade han också polismännen och försökte dessutom sparka en av dem.

Mannen greps och transporterades till polishuset i Västervik. På vägen dit blev det ännu fler hotelser. I höjd med Ankarsrum ska mannen ha uttalat att han skulle söka upp poliserna senare och döda dem.

25-åringen  har nu att i tingsrätten svara för ofredande, olaga hot i flera fall samt misshandel, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Alla de tre drabbade på vårdcentralen kräver också 5 000 kronor var i skadestånd från mannen, för den kränkning de har utsatts för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!