Återvinningsstation på utflykt

Den utskällda återvinningsstationen vid gamla godsmagasinet är på tillfälligt besök vid Norra Kiosken.

Återvinningsstationen har funnit sig väl till rätta på grusplanen där Norra Kiosken fanns förut. Men det är bara ett tillfälligt besök när området vid gamla godsmagasinet görs i ordning.

Återvinningsstationen har funnit sig väl till rätta på grusplanen där Norra Kiosken fanns förut. Men det är bara ett tillfälligt besök när området vid gamla godsmagasinet görs i ordning.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-17 12:00

Anledningen är att området där återvinningen fanns tidigare ska snyggas till. Det finns sedan förut en genomarbetad plan för hur det ska bli.

– Det kommer att bli mycket växter och grönt, säger stadsarkitekt Sara Dolk, som har lämnat över ritningarna till ÖSK, som ska utföra beställningen. Det blir en liten del i Hultsfred Makeover-satsningen.

Förutom allt det gröna, kommer underlaget att asfalteras för att bli mer lättstädat. Men runt omkring planerar man för att skapa en grön oas mitt i samhället.

– Det kommer att bli mycket buskar och växtlighet, säger projektledare Hanna Johansson på ÖSK. Vi kommer också att skapa en ängsmark med mycket blommor, för den biologiska mångfaldens skull.

Fram på vårkanten kommer man också att bygga upp en kulle runt containrarna, med ännu mer växtlighet.

–  Men då behöver vi ett marklov, säger Hanna Johansson, så det får vänta till våren.

Målet är att skapa en vacker plats, så här i centrala Hultsfred. En återvinningspark rent av.

– Nu när det blir snyggt och fint hoppas vi verkligen att återvinningen sköts, och att folk slänger skräpet i containrarna, säger Hanna Johansson.

Under tiden som arbetet genomförts har återvinningsstationen fått en tillfällig hemvist på grusplanen som "blev över" när den gamla kiosken togs bort.

Den första delen av det här projektet ska vara klar lagom till årsskiftet, och den planerade kullen får som sagt vänta till våren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!