Tre inbokade föreställningar står på Riksteatern Hultsfreds agenda för hösten. Ytterligare en är inbokad men den sker först nästa år i mars. 

– Vi har i uppdrag att försöka sprida oss i hela Hultsfreds kommun, så därför anordnar vi föreställningar i Virserum också, säger Minna-Maria Jonsson, som varit aktiv i föreningen åtta år. 

Först ut i programmet är en föreställning med Lill-Babs spelad av Cecilia Kyllinge, som gäst i det nostalgifyllda fiktiva tv-programmet "Solveigs hörna". Föreställningen visas i Berns salong i Virserum i september.

En mer allvarstyngd uppsättning kommer till Valhall i Hultsfred i oktober. Genom ett samarbete mellan Riksteatern Hultsfred och kommunens Kultur och Fritidsförvaltning så visas "Fallfrukt" av och med Monica Wilderoth. 

I november blir det komedi i Valhall, Hultsfred: "TRALALA - om helvetet vi kallar livet". En föreställning av och med Lars Classon och Ola Hedén. 

– Vi åker på utbudsdagar och sen väljer vi ut programmet, berättar Bo Nilsson, kassör i Riksteatern Hultsfred, som i början på oktober ska åka på "Anbud live" där Riksteaterns repertoar presenteras. 

– Vi är bara tre stycken i styrelsen och drygt 30 i föreningen, så vi vill gärna bli fler medlemmar. Då får man också vara med och påverka utbudet, säger Minna-Maria Jonsson. 

– Vi har en stadig publik som återkommer. Det är ofta mer publik i Virserum när vi arrangerar föreställningar i samarbete med andra, berättar Minna-Maria Jonsson.