Blev miljonärer – på en vunnen lott

Christer Malmberg och Marita Johansson vann en miljon på Bingolotto – på en lott de vunnit på en tidigare bingolott. "Nu ska vi försöka landa i det här och betala av lånet på solcellerna".

Nyblivna miljonvinnare. Christer Malmberg och Marita Johansson vann på Bingolotto – på en lott de vunnit i ett tidigare program. "Nu ska vi fatta vad som hänt först och sedan betala av lånet på solcellerna".

Nyblivna miljonvinnare. Christer Malmberg och Marita Johansson vann på Bingolotto – på en lott de vunnit i ett tidigare program. "Nu ska vi fatta vad som hänt först och sedan betala av lånet på solcellerna".

Foto: OLOF CARLSON

Lönneberga2019-05-21 17:30

De har fortfarande inte riktigt fattat vad som hände när Rickard Olsson i söndags vände upp bricka nummer 13 i Färgfemman med texten "1 miljon".

– Jag tyckte det var lika bra att välja det bästa, när jag fick chansen att välja, säger Christer och fortsätter på det skämtsamma spåret.

– Det var inte så svårt, det var bara att välja två nummer. Jag sa att jag ville ha sex, då fick jag färgfemman. Och 13 är årets bästa dag, för då är det min födelsedag. Jag förstod att det var något speciellt, på hans sätt att vända upp brickan.

Men att det skulle bli en miljon i vinst var långt över förhoppningarna. Marita satt bredvid hemma i bostaden i Haddarps kvarn i Lönneberga socken och bara skrek rakt ut. Rätt högt tror hon.

– Det kändes hur bra som helst. Riktigt, riktigt bra.

– Men det är svårt att fatta, vi har nog inte riktigt förstått det än.

Gratulanterna har varit många, det är många som är glada på parets vägnar.

– Det roligaste är att ingen visar avundsjuka, säger Christer, utan det är många glada runt omkring oss.

Brukar ni spela på Bingolotto?

– Ja, vi har väl varit prenumeranter något år, men det har aldrig blivit annat än småvinster tidigare. Någon ny lott och så där.

– Men det visade sig inte vara helt fel att vinna en ny lott, för det var på den vi vann den här gången, och nu slog det till ordentligt, tillägger han och skrattar.

Vad tänker ni göra för pengarna?

– Jag är rätt miljötokig och har ett 520 kvadratmeter stort solcellstak som vi lånat till, säger Christer. Nu kan vi betala av det direkt.

Ingen resa?

– Det är redan bokat att vi ska till Skagen med SPF på måndag, annars är vi så gamla att vi tycker det är skönast att sova hemma. Men något annat skojigt ska det väl bli också.

– Men vi ska fatta vad som hänt först, att det ramlat ner en sådan hög med pengar i plånboken. Det tar ett tag att landa i. Det är när man börjar tänka efter som man förstår hur mycket en miljon kronor är för en privatperson, säger Christer.

Marita å sin sida har drömmen klar för sig.

– Många som vinner pengar så här pratar ju om att köpa ny bil. Tänk en Tesla, det vore en dröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!