Då kommer tv-profilen till stan

Programledaren och TV-profilen Anders Lundin kommer till Hotell Hulingen på onsdag. I hans visföreställning "Expedition: Livet" blir Hultsfredspubliken huvudperson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-12-01 21:00

– Jag bokade honom för att jag tycker att han är en intressant person och gör en intressant föreställning där han spekulerar kring framtiden och världen i dag, säger hotellets ägare Putte Svensson Sahlin.

Vi har alldeles nyligen sett Anders Lundin i programmet "Allt för Sverige" som rullat i rutan år efter år och som Putte förövrigt tycker är ett fantastiskt bra program. Berättarglädjen Lundin har där och hade under radioåren kommer man att känna igen i mellanpraten när det blir turnéstopp i Hultsfred med visföreställningen Expedition: Livet – från apa till självförverkligare.

Anders Lundin vänder, vrider och snurrar på frågor som vart kommer vi ifrån? Vart skall vi? Hur hamnade vi här? Hela tiden med publiken som huvudperson.

– Så det blir nog precis lika intressant mellan låtarna som under, tillägger Putte Svensson Sahlin.

I presentationen ser man att föreställningen tar avstamp i människans första steg på savannen och svävar vidare via urskogar, oceaner, sommarstugor och nätverksproblem ända fram till TV-soffan hemma. Vi får höra om japaner som vandrar runt jorden, om sjömansänkan som gick över Bottenvikens is och får tips om vilken hemelektronik-apparat det är skönast att slå sönder.

– Jag har själv lyssnat till honom på revyer och krogshower och vet av erfarenhet att han är underfundig och tänkvärd, säger Putte. – Det finns mycket innanför pannbenet på honom.

Anders Lundin låter sina funderingar komma till uttryck i en brokig samling berättelser och visor om äventyrare, emigranter, neanderthalare och sin snickrande pappa tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!