– Jag bokade honom för att jag tycker att han är en intressant person och gör en intressant föreställning där han spekulerar kring framtiden och världen i dag, säger hotellets ägare Putte Svensson Sahlin.

Vi har alldeles nyligen sett Anders Lundin i programmet "Allt för Sverige" som rullat i rutan år efter år och som Putte förövrigt tycker är ett fantastiskt bra program. Berättarglädjen Lundin har där och hade under radioåren kommer man att känna igen i mellanpraten när det blir turnéstopp i Hultsfred med visföreställningen Expedition: Livet – från apa till självförverkligare.

Anders Lundin vänder, vrider och snurrar på frågor som vart kommer vi ifrån? Vart skall vi? Hur hamnade vi här? Hela tiden med publiken som huvudperson.

Artikelbild

– Så det blir nog precis lika intressant mellan låtarna som under, tillägger Putte Svensson Sahlin.

I presentationen ser man att föreställningen tar avstamp i människans första steg på savannen och svävar vidare via urskogar, oceaner, sommarstugor och nätverksproblem ända fram till TV-soffan hemma. Vi får höra om japaner som vandrar runt jorden, om sjömansänkan som gick över Bottenvikens is och får tips om vilken hemelektronik-apparat det är skönast att slå sönder.

– Jag har själv lyssnat till honom på revyer och krogshower och vet av erfarenhet att han är underfundig och tänkvärd, säger Putte. – Det finns mycket innanför pannbenet på honom.

Anders Lundin låter sina funderingar komma till uttryck i en brokig samling berättelser och visor om äventyrare, emigranter, neanderthalare och sin snickrande pappa tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson.