Kommunalrådet Lars Rosander och socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson håller som bäst på att vässa sina spadar inför det som blir den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds Trygga Hems första storsatsning. Ett första steg i omvälvningen av allt äldreboende i kommunen.

Sju trygghetslägenheter ska det bli, i nära anslutning till Eklidens serviceboende. Tvårummare och trerummare, bygga i två radhuslängor i markplan. Givetvis kommer lägenheterna att få både uteplats och parkeringsplats.

Ett krav för att få bo i de här lägenheterna är att man fyllt 65 år.

Artikelbild

En av de stora fördelarna med placeringen intill Ekliden är att hyresgästerna får tillgång till servicen som finns inne på det särskilda boendet. Med matsal, personal inom räckhåll och mycket annat.

– Det är jätteroligt att bygget nu kan starta, det finns ett stort behov av den här typen av bostäder, säger Anna Norregård, projektledare på Riksbyggen i Sydost.

Sedan ett år tillbaka har Hultsfreds kommun och Riksbyggen kommit överens om att starta den kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds Trygga Hem, som tar över alla kommunens äldreboenden. Samtidigt görs också flera storsatsningar med om och tillbyggnader i flera omgångar.

Nu är det alltså dags för det första steget i den här omvandlingen av äldreboendet i kommunen. Något som inte minst Per-Inge Pettersson sett fram emot.