– E-sport är gigantiskt stort i dag, det är svårt att förstå om man inte är insatt, säger föreningens ordförande Christoffer Frick.

Idén till föreningen är sprungen ur gymnasiets satsning på E-sport. Föreningen har fått namnet "Föreningen Virtuell E-sport Hultsfred" och medlemmarna börjar strömma in.

– Vi vill samla alla med intresse för E-sport, och skapa något som alla kan ta del av och göra Hultsfred attraktivt, säger Christoffer Frick.

Han ger ett exempel på hus stor E-sporten är.

– När elitserien för Counterstrike bildades anmälde sig 400 lag för att kvala in på bara någon dag.

– Det är många idrotter som inte får ihop så många utövare som det finns inom E-sport i världen i dag, säger han och gör en jämförelse till musiken på 1980-talet.

– Då drog några ungdomar igång Rockparty för att intresset för musik var väldigt stort i många olika aspekter. Det låg helt rätt i tiden då. I dag är det E-sport som ligger helt rätt i tiden, säger han.

Målet är nu att få igång en strukturerad och seriös verksamhet med E-sport i centrum. Föreningen har redan spelare i E-sporterna CSGO, League Of Legends, Fortnite.

– Vi har ett lag i en serie under elitserien i Counterstrike. Det innebär top 30 i Sverige, och då är det bara i en sport.

– Det hålls träningar varje vecka på seriös nivå. Flera grenar och spel är på gång och vi stannar inte upp utan målsättningen är glasklar. Utveckla, samarbeta och se till att alla oavsett ålder som vill utveckla sin digitala närvaro ska hitta en gemenskap att pass in i. Vi märker till exempel att dataintresserade också kommer med för att hjälpa med datasupport, säger han.

Föreningen tar också över huvudansvaret för Springbreak Hultsfred som gymnasiet tidigare drivit som ett utbildningsprojket tillsammans med Metropol pch Rock-City.

– Ett framgångskoncept utöver det vanliga. Det ligger helt i föreningens linje med en meningsfull tillvaro för alla ungdomar. Fokus på Springbreak Hultsfred ligger i att erbjuda musik i genrer som EDM, Electronic Dance Music och Hardstyle. Då detta ligger varmt inom digitaliseringens former passar det föreningen perfekt att jobba och utveckla detta.

Artister o Dj’s i årets upplaga Nause, Rebuz och Project Hardstyle med Ezenia.

– Det ger oss motivation att kämpa och även om jag själv inte är ung så brinner jag för att ungdomar får ta ansvar och vara delaktiga, säger Christoffer Frick.