Bland andra Susanne Andersson som åkt från Göteborg för främst deras spelning, men också för folket och stämningen.

– Det finns inte så många ställen i Sverige där man kan få uppleva något sådant här, sa hon och omfamnade Malin Engelbertsen, som hon bara träffar i sådana här sammanhang.

För femte året i rad har punkarna en egen helg i Hultsfred under rubriken "Punkhelg i Hultan", ett evenemang som besökarna menar blir bättre och bättre för varje år. I år med No fun at all, Strindbergs, Mimikry, Incest Brothers, Gamla pengar, Slutet och Adam Nilsson & Tony Johansson på scen.

Artikelbild

| Punkhelg i Hultan lockade människor från hela Sverige, bland andra Susanne Andersson från Göteborg och herrarna som kallade sig Finspång, Ceder och Stenmark.

– Jag har åkt över dagen och kvällen. Det är klart värt att sätta sig i bilen och åka tur och retur Göteborg-Hultsfred, sa Roine Lundström.

I år fick arrangemanget dock klara sig utan hotellets ägare Putte Svensson Sahlin första kvällen, sedan han blivit fast i Norge på grund av flygstrejken. Han grämde sig över att missa fredagens spelning med Mimikry och fick istället rikta in sig på lördagskvällens favorit, No fun at all.

– Jag älskar den här helgen och när folk är så genuint intresserade. Jag fascineras av alla typer av nördar, när folk hänger sig så totalt åt något. Oavsett om det handlar om country, dansband eller som i det här fallet punk.

Sir N, sångare och gitarrist i Incest Brothers, kunde inte låta bli att fascineras över företeelsen.

Artikelbild

| Incest Brothers är ett av Sveriges första punkband. De gav en revivelspelning i Stockholm, som ledde fram till ännu fler bokningar. Spelningen i Hultsfred är deras andra efter 37 års uppehåll.

– Punkfestival på ett hotell helt fullt av punkare, märkligt. Sådant fanns inte på vår tid. Vår grej här är att ge feeling av hur det var en gång i tiden. Lika skramligt, oorganiserat och kaosartat förhoppningsvis.