Det brinner fortfarande i slakteriet

Det brinner fortfarande i gamla slakteriet i Hultsfred. Tjock svart rök väller fram.

Kalle Wingsäter och Anders Larsson har många minnen från slakteriets glansdagar och de hade mycket att prata om när de möttes utanför avspärrningarna.

Kalle Wingsäter och Anders Larsson har många minnen från slakteriets glansdagar och de hade mycket att prata om när de möttes utanför avspärrningarna.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-09-24 10:53

– Det är framförallt asfaltspappen på taket över kylrummen som brinner nu, säger räddningschefen i Hultsfred, Michael Hesselgård. Det verkar som om den branden tilltar igen.

Hesselgård räknar med att det kommer att ryka och brinna under hela dagen i dag.

Redan inledningsvis togs beslutet om att inte göra någon släckningsinsats utan att man skulle låta slakteriet brinna ner. 

– Det behövdes ingen livräddningsinsats, säger Hesselgård, och beslutet togs att klassa det hela som en saneringsbrand. 

Det finns naturligtvis också en miljöaspekt med i bilden, eftersom det finns en risk att släckvattnet blir förorenat och rinner ner och förgiftar marken.

Räddningstjänsten kommer att ha personal på plats under hela dagen, för att bevaka branden. 

– Vi har tre man på plats hela dagen, säger Michael Hesselgård. Vi kommer också att ta dit en grävmaskin under dagen för att trycka till väggar som blivit dåliga i branden.

Området är fortfarande avspärrat för allmänheten. Bland annat är Storgatan avstängd förbi brandplatsen. 

– Men vi har minskat området, och bland annat öppnat upp mot Björkudd nu, säger Hesselgård.

Under förmiddagen samlades ett antal åskådare längs avspärrningsbanden för att se förödelsen. Bland dem fanns Anders Larsson från Vimmerby och Kalle Wingsäter från Hultsfred. Båda har jobbat på slakteriet under många år. Och i det här läget bubblade minnena fram från den tiden. Det var med blandade känslor de såg förödelsen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!