Utom förstås ett antal medlemmar i Rotary, som fick en grundlig genomgång av räddningschefen Michael Hesselgård, som berättade om sommarens alla skogsbränder.

– Vi har gjort 5 691 arbetstimmar, sa Hesselgård, och det är dubbelt så mycket som under 2017. Och det är bara tiden som brandmännen jobbat ute i skogen.

– Sedan tillkommer det kanske lika mycket tid till för återställning av utrustningen, sa Hesselgård.

Under de här två och en halv månaderna hanterade räddningstjänsten i Hultsfred hela 70 skogsbränder, om insatserna i Ljusdal och Jämtland räknas in.

– Det var 44 bränder i vår egen kommun, och de övriga var vi i väg och hjälpte andra kommuner med, sa Hesselgård.

Så stundtals var läget minst sagt ansträngt. Både med personal och utrustning.

– Det var på bristningsgränsen, säger Hesselgård, men det klarade sig. Vi hade nog lite tur också, att det inte blev fler bränder.

Hultsfred fick förstås också mycket hjälp utifrån. Samverkan mellan de olika kommunerna är viktig, och har blivit allt vanligare på de senaste åren.

En sommar som den här har naturligtvis kostat en hel del pengar. Trots att kommunen fått tillbaka mångmiljonbelopp från staten, handlar det ändå om stora pengar i en liten kommun.

– Vi har haft två bränder, i Lönneberga och vid Bjärken, som kostade 400 000 kronor stycket och sedan har vi fått betala två självrisker på 483 000, sa Hesselgård. Så det handlar om drygt 1,7 miljoner kronor.

Hesselgård passade också på att berömma samarbetet inom kommunen, med ÖSK och med kost-och städavdelningen, som båda spelade avgörande roller för att man klarat av den här sommaren.

Rotarianerna i publiken tog till sig den här informationen och tyckte det var högintressant. Och ganska roligt dessutom, för det blev plats för åtskilliga skratt under kvällens lopp. Trots det allvarliga ämnet.