För en tid sedan provade han ett riktigt långskott. I sin krönika efterlyste han de gamla luftgevären som fanns i skjutbanan i Folkets Park på den tiden det begav sig.

Hoppet om att verkligen lyckas hitta dem efter så många år var inte stort. Så det blev verklig glädje när Urban Vigren ringde och berättade att han och brorsan Ulf hade dem i behåll. Fullt fungerande dessutom. Och så kommer det förstås att förbli. Men, den dagen det blir invigning av den nyrenoverade folkparken kommer de att finans på plats med gevären för att hålla skjutbanan öppen.

Skjutbanan i Folkets Park har inte varit i drift på många herrans år. Under parkfesternas storhetstid på 1980 och 1990-talen höll bollkastningen till här. Och sedan har den haft ett antal olika funktioner, allt från utställningshall till presscentrum vid festivalerna.

En gång i tiden var dock skjutbanan en av de främsta attraktionerna vid festerna i parken, det var åtskilliga prestigeladdade matcher som gjordes upp här genom åren i jakten på de penningpriser som satt upp.

Men så småningom svalnade intresset och verksamheten lades ner.

­­– Det var Erik Åberg och Alvar Johansson som drev skjutbanan tillsammans med Arvid Stark, berättar Ulf Vigren. Erik var gift med en syster till farsan och när skjutbanan lades ner tog han hand om gevären.

Så småningom fick han, och brorsan Urban ta över dem. Två vardera. Ett för vanliga kulor och ett för gammaldags pilar.

Och trots flitig användning genom åren är gevären i riktigt bra skick, fullt fungerande och nyligen renoverade.

– Exakt hur gamla luftgevären är vet jag inte, säger Ulf Vigren, men jag tippar på att det kan vara 60-70 år.

De här luftgevären är förstås bara en liten, om än rolig, detalj i den stora renoveringen av Folkets Park i Hultsfred.

– Jag räknar med att jobbet ska kunna komma igång nu i sommar, säger Lennart Beijer. Just nu väntar vi på beslut från kommunen och från arbetsförmedlingen.

Inledningsvis kommer det att handla väldigt mycket om städning och uppsnyggning. Parken är ordentligt sliten, och det kommer att gå åt en hel del målarfärg.

­– Inledningsvis kommer vi att försöka göra den nuvarande parken så fin vi kan, säger Beijer. Men det finns en del annat på önskelistan också.