Eldsjälar uppmuntrades med diplom

Möbelindustrimuseet har uppvaktat fyra eldsjälar med förtjänstdiplom, som ett bevis på deras ovärderliga insatser inom föreningen.

Kalmar läns hembygdsförbunds ordförande Lisbeth Svensson, sittande, uppvaktade Magnus Honeth, Kenneth Lind, Håkan Persson och Inger Gran med varsitt förtjänstdiplom.

Kalmar läns hembygdsförbunds ordförande Lisbeth Svensson, sittande, uppvaktade Magnus Honeth, Kenneth Lind, Håkan Persson och Inger Gran med varsitt förtjänstdiplom.

Foto: Privat

Virserum2019-09-19 13:00

Det var i samband med en uppmuntringsresa, för de medlemmar som jobbat för föreningen de två senaste åren, som fyra medlemmar uppmärksammades särskilt.

Med på resan var Lisbeth Svensson, ordförande i Kalmar läns hembygdsförbund, som fick den äran att överräcka diplomen till Magnus Honeth, Kenneth Lind, Håkan Persson och Inger Gran, som var och en på sitt sätt gjort fina insatser för Virserums Möbelindustrimuseum.

Det kunde föreningens ordförande Thorbjörn Svahn tydligt understryka.

– Det är fyra välförtjänta diplommottagare. Magnus Honeth är en fantastisk möbelsnickare och hans kunskaper om möbeltillverkning är ovärderliga. Kenneth Lind har varit med sedan starten och har hela tiden gjort ett storartat arbete för föreningen. Han är något av en tusenkonstnär och är alltid beredd att ställa upp när det behövs, berättar Thorbjörn Svahn och tillägger:

– Håkan Persson är en mycket viktig person för föreningen. I stort sett dagligen tittar han till museet och verksamheten i gamla brandstationen. Han är också den som ser till att sågverket är i gång många sommarsöndagar medan Inger Gran har varit anställd på museet, men har sedan fortsatt att jobba ideellt för föreningen. Hon har väldigt god kunskap om föreningen och dess verksamhet.

Hur har säsongen varit?

– Betydligt bättre än 2018, då värmen påverkade besökssiffran negativt, säger Svahn. Vi har haft mer än tusen betalande och runt 800 ickebetalande i form av barn och deltagare på vårt 30-årsjubileum. Så vi är jättenöjda.

Karta: Virserums Möbelindustrimuseum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!