Emåmejeriet satsar på Is-latte

Isat kaffe, med kall mjölk blir sommarens stora test från Emåmejeriet i Hultsfred.

Patrik Evertsson vd på Emåmejeriet, ser fram mot att testa den nya produkten på marknaden. Så här långt har intresset varit gott.

Patrik Evertsson vd på Emåmejeriet, ser fram mot att testa den nya produkten på marknaden. Så här långt har intresset varit gott.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-06-24 17:30

– Det blir en riktig sommarprodukt, säger vd Patrik Evertsson.

Den här satsningen har kommit till genom ett nyetablerat samarbete mellan mejeriet i Hultsfred och ett lokalt kafferosteri i Kalmar, Balcks kafferosteri.

– De har ungefär samma vision som vi, de importerar sina bönor direkt från bönder och kollektiv runt om i världen och de har full koll på hållbarhet och spårbarhet på i odlingen, säger Patrik Evertsson.

Han berättar att han tog kontakt med Kalmarföretaget och berättade om tankarna.

– De tände direkt, säger Evertsson, och vi började jobba tillsammans för att ta fram produkten.

Islatte, som det kallas, är ingen direkt ny produkt på marknaden. Men Patrik Evertsson säger att företaget siktar in sig på restauranger och caféer. En marknad som han hoppas ska ta till sig den här satsningen.

Hur tror du att efterfrågan kommer att bli på här produkten, det finns ju redan en del liknande produkter?

– Vi får se det som ett test än så länge, säger Evertsson. Vi vet inte alls hur det kommer att slå. Men det får framtiden utvisa. På många ställen blir det stressigt och mycket jobb att stå och blanda på plats, säger han, och de ställen vi haft kontakt med har varit jätteintresserade. Inte minst på Öland, men jag kan tänka mig att det är intressant i Vimmerbytrakten också. Ja, överallt där det är mycket turister på besök.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!