Större delen av traktens befolkning fick en riktigt fin sommarkväll i den anrika parken, en sådan där kväll som man minns länge. Liksom själva urtypen för en ljummen sommarkväll. Låt vara vara att det var mer myggor än bryggor.

Sedan några år tillbaka har sportklubben i Djursdala tagit upp den här traditionen igen och den har återfått sin forna glans, och lite till.

– Det är sjätte året nu som vi gör det här, säger Annie Hermansson som sitter med i festkommittén.

Artikelbild

| Full rulle vid grillsen. Peter Karlsson och Mattias Lund jobbar på för att få kotletterna klara.

Precis som arrangörerna tänkt sig blev det en kväll för både gamla och unga. Med musik, mat, dricka och allt annat som hör till.

Speciellt för barnen. Arrangörerna hade tagit dit en hoppborg och det var knappt att den hunnit packas upp förrän det var full fart.

Under tiden spreds en förförisk doft från grillen, där Peter Karlsson och Mattias Lund jobbade för fullt med kotletterna. Det gällde att få dem klara, så matgästerna slapp vänta.

För musiken under kvällen svarade lokala förmågorna i Silvervoice, Med Milla Andersson och Anders Gustafsson. De fick också god assistans från Melker Djurstedt från Per-Melkerz.

Artikelbild

| Betonggjutning var en av de spännande aktiviterna som många barn passade på att prova.

Det finns också en gammal fin dansbana på Djursdala festplats. För kvällen smyckad med både kulörta lyktor och björkar. Precis som det ska vara och när kvällen började lida mot natt blev det förstås discodans här.

På programmet för kvällen stod också betonggjutning, där barnen fick prova på den här annorlunda formen av konsthantverk. Loppmarknad blev ett annat populärt inslag, som dessutom gav en slant som ska bli aktiviteter för de unga.