Enkät: Har du klarat dig undan förkylning?

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-01-19 10:00

Stig Nilsson, Hultsfred: Jag har tagit influensasprutan nu några år, så jag har hållit mig frisk. Vi fick mycket frukt i höstas, så jag äter många äpplen, två-tre om dagen och det blir flera promenader med hunden Ronja varje dag. Leva sunt och hälsosamt tror jag är receptet på att hålla sig frisk.

Alva Livestål Eklund, Hultsfred: Jag har varit mycket förkyld och trött i vinter. Det var så tråkigt att jag blev det över julledigheten. Det som hjälper är att vila mycket, så det har jag gjort. Huvudvärkstabletter ska ju hjälpa också, men det har jag lite svårt att ta.

Agneta Adelsköld, Hultsfred: Jag har väl skapligt immunförsvar, för jag har klarat mig. Trots barnbarn och allt. Jag hörde det där om att choklad ska hjälpa mot hosta – ingen blir gladare än jag. Ha ha! Vet inte om jag tror på det, tron är ju annars viktig sägs det.

Jonas Ottosson, Målilla: Jag har hållit mig på benen utan att göra något speciellt för att hålla förkylningen borta. Varken använt handsprit eller käkat extra vitaminer. Har inte varit sjuk de senaste två-tre åren. Det året jag tog sprutan mot svininfluensan däremot, så sjuk har jag aldrig varit.

Christer Rosén, Hultsfred: På grund av sjukdom är mitt immunförsvar noll, så jag har aktat mig för stora folksamlingar, varit noga med handhygienen och inte tagit folk i hand. Blir man däremot förkyld är svärmors svartvinbärssaft alltid det bästa. Stark och varm ska den drickas.

Dagens fråga

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!