Får klartecken till ny organisation

Kommunstyrelsen ger klartecken till den förändrade organisationen för fastighetsfolket på ÖSK. Nu kan de fackliga förhandlingarna starta.

Fastighetsavdelningen lyfts ur ÖSK och samordnas med Hultsfreds Bostäder. Det är andemeningen i avsikten att förändra organisationen.

Fastighetsavdelningen lyfts ur ÖSK och samordnas med Hultsfreds Bostäder. Det är andemeningen i avsikten att förändra organisationen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-01-16 22:00

Redan före jul presenterade kommunerna i Hultsfred och Högsby planerna på att ÖSK, Östra Smålands kommunalteknikförbund,ska lämna ifrån sig allt fastighetsansvar till kommunerna.

Samtidigt som man också samordnar det hela med Hultsfreds kommunala bostadsbolag.

– Det gör vi för att fastighetsingenjörerna ska kunna jobba med alla byggen vi gör, säger kommunalrådet Lars Rosander. Samtidigt blir det också en samordning på vaktmästerisidan. Det är något vi jobbat på i 20-talet år. Men nu är det dags.

Rosander tar som exempel på samordningens fördelar att på sina håll gränsar bostadsbolagets mark till kommunens. Och först kommer en vaktmästare och klipper gräset på ena sidan och en stund senare kommer en annan och klipper på andra sidan.

– I fortsättningen behöver det bara åka ut en vaktmästare och klippa, säger Lars Rosander.

I och med att kommunstyrelsen ger klartecken, tar omorganisationen ett stort steg framåt. Nästa steg blir att starta de fackliga förhandlingarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!