Färgattack mot kommunhuset

Sent på eftermiddagen utsattes kommunhuset i Hultsfred för en attack. Någon slängde mellan fem och tio liter vit målarfärg över entrén.

2 oktober 2018 20:39

Exakt när attacken skedde är oklart, men någon gång mellan klockan 17 och 17 30, bör det ha varit. Det var när en i personalen skulle gå hem som det hela upptäcktes.

Vit färg rann i tjocka lager över glasytorna i entrén, och en tom tioliters färgburk låg undanstoppad under en soffa i närheten.

Varför kommunhuset utsatts för färgattacken är oklart. Antingen handlar det om en hämnd, eller bara om vanlig skadegörelse.

– Men någon har ju bemödat sig med att bära hit en färgburk och kasta över entrén, säger kommunens säkerhetssamordnare Ulf Bowein som kom till platsen. Men än är det för tidigt att säga om det är någon som är missnöjd med kommunen, eller om det bara är ett busstreck. Vi har i nuläget ingen klar hotbild mot kommunen. Och kommunhuset är ju en symbol för samhället och auktoriteten.

Under morgondagen kommer kommunen att titta igenom de beslut som tagits under tisdagen, för att se om det finns någon som kan ha anledning att vara missnöjd.

– Men i nuläget har vi inget som tyder på att det här skulle vara en hämndaktion, säger Bowein. Men en viss hotbild finns alltid mot kommunen, 365 dagar om året.

Oavsett anledningen blev det ett styvt jobb för fastighetsavdelningen på Östra Smålands Kommunalteknikförbund att sanera entrén och göra den brukbar igen.

Räddningstjänsten tillkallades också för att hjälpa till och händelsen är givetvis polisanmäld.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa