Fartfylld jultradition hos gymnastikklubben

Det var fart och fläkt från början till slut när Hultsfreds Gymnastikklubb serverade sin traditionella julshow i Hagadal.

Det var fullt ös i Hagadal under Hultsfreds Gymnastikklubbs julshow.

Det var fullt ös i Hagadal under Hultsfreds Gymnastikklubbs julshow.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfreds kommun2019-12-12 08:00

Både unga, och ännu yngre gymnaster var med i programmet, för att visa vad de kan och vad de har lärt sig nu i höst. Från de allra yngsta i Bamsegruppen, som visade hur det går till att slå riktiga kullerbyttor till de lite äldre tävlingsgymnasterna i klubben som visade delar av sina tävlingsprogram. Precis som förr gav föreställningen en fin bild av vad klubben jobbar med till vardags.

Som så många gånger förr hade den här julshowen ett tema. Och med tanke på julen låg det nära till hands att välja Disneyfilmer som ett genomgående tema.

– Alla grupperna fick välja musik från var sin Disneyfilm, berättar Sandra Örmander som är sekreterare i gymnastikklubben. Och utifrån det har de gjort sina program till uppvisningen.

Så det blev både Djungelboken och Lejonkungen och en hel massa annat som illustrerade övningarna. 

Det blev en fartfylld eftermiddag i sporthallen med både volter och hopp,.den ena gruppen avlöste den andra och visade upp sina färdigheter på golvet. Allt medan både ljud och ljus gjorde sitt till för att förstärka intrycken och skapa en riktig känsla av show och glam.

Som så många gånger förr blev det en välbesökt föreställning. Och den entusiastiska publiken överöste gymnasterna med applåder som belöning för insatserna på mattor, trampoliner och golv.

– Vi hade 573 betalande åskådare, säger Sandra Örmander. Och det var drygt 200 gymnaster i de olika grupperna som medverkade i föreställningen.

Så det var mycket folk i rörelse i Hagadal Sportcentrum under eftermiddagens lopp.

Dessutom var klubbens träningssektion.Gymmixgrupperna som de kallas,  med och svarade för markarbetet. Det vill säga att de såg till att entréer och allt annat viktigt fungerade perfekt.

Den här julshowen är en riktigt gammal jultradition hos Hultsfredsgymnasterna, och den är lika populär varje gång. Speciellt som man också tar tillfället i akt göra uppvaktningar av förtjänta medlemmar. Den här gången var det klubbens barn- och ungdomsledare ledare som hyllades för sina insatser med applåder och stående ovationer.

– De är väldigt viktiga, säger Sandra Örmander, ingenting i klubben skulle ju fungera utan dem. Så de förtjänar verkligen den här hyllningen.

Julshowen satte punkt för höstsäsongen och nu tar gymnasterna jullov. Men en liten bit in på nyåret kommer de många olika grupperna igen med nya krafter.

Det här gänget hade klätt ut sig till Lejonkungen.
Det här gänget hade klätt ut sig till Lejonkungen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!