Fast på Cypern efter Thomas Cook-konkursen

När familjen Lindström skulle checka ut från hotellet i Aya Napa på Cypern fick de chockbeskedet. Hemresan är inställd.

Familjen Lindström från Hultsfred, mamma Jaqueline, pappa Robin, och döttrarna Jasmine och Joline sitter fast på Cypern efter resebolagets konkurs.

Familjen Lindström från Hultsfred, mamma Jaqueline, pappa Robin, och döttrarna Jasmine och Joline sitter fast på Cypern efter resebolagets konkurs.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2019-09-23 15:40

–  Vi sitter här på hotellet och vet inte vad som ska hända, säger Jeaquline Lindström, som tillsammans med familj, Robin, och döttrarna Joline och Jasmine sitter fast på Cypern, sedan resebolaget Thomas Cook begärt sig i konkurs.

– Vi har inte fått någon som helst information om vad som gäller, fortsätter hon. Men vi har fått behålla rummet, och vi får mat och dryck. Men mer vet vi inte, bara att det jobbas på en lösning.

Och medan det jobbet pågår, är det bara att sitta och vänta. Tillsammans med flera andra som också skulle hem.

– Det är precis fullt med folk här i lobbyn.

Efter en fin vecka på Cypern, dit man rest med bolaget Ving, skulle familjen ha rest hem till Hultsfred igen på måndagen. Vid åttatiden på morgonen,  när de skulle checka in bagaget på hotellet, fick de beskedet. Hemresan blir inte av. Den är inställd på grund av konkursen.

– Vi skulle ha flugit härifrån vid tvåtiden, säger Jeaquline Lindström, men så blev det inte. De hade inte ens kört fram någon transferbuss åt oss. Nu får vi helt enkelt vända och se vad som händer.

Det kan tyckas finnas sämre ställen att sitta fast på, än på Cypern. Men det känns ändå väldigt osäkert.

– Det är väldigt stressande att sitta här och veta att man både vara hemma och jobba i stället, säger Jeaquline Lindström. Det är inte alls samma sak som att vara här och ha semester. Man kan inte sitta ner och njuta på samma vis.

Vardagen blir på något vis extra värdefull i de här situationerna, tycker hon. Med jobb, förskola och sådant.

Karta: Ayia Napa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!