Filminspelning på nostalgidag

Gamla tåg, traktorer, mopeder och en buss från 1966 lockade gott om folk till stationshuset i Virserum. Föreningen Smalspåret passade även på att ansluta besökande barn till en filminspelning på en gammal buss.

9 juni 2019 18:00

– Vi gör scenen "barnen på bussen säger blä, blä blä", förklarar nostalgigeneralen Dennis Blomfeldt som fick ihop ett tiotal barn som gärna var med på inspelningen.

– Filmen ska ut på youtube och blir lite reklam för Virserum och Smalspåret, säger han.

Det här var sjunde upplagan av Nostalgidagarna, ett årligt arrangemang som brukar dra runt tusen besökare.

– Vi gjorde ett event när järnvägen fyllde 100 år 2012 och vi tyckte det var så kul så vi fortsatte, säger Dennis Blomfeldt.

Den här söndagen körde man rälsbussar på smalspåret mellan Åseda och Virserum. Det gick också att åka buss åt ena hållet. Bussen är från 1966 och var länge i trafik på en del sträckor runt Jönköping.

När de yngsta besökarna inte var med på filminspelning kunde de titta på teater med "Mamma Mu och Kråkan". För de äldre var det mest alla olika fordon som lockade. Inte minst, mopeder och gamla traktorer.

– Har du traktorn med dig? frågade en man en annan.

– Hur skulle jag annars tagit mig hit? löd svaret.

Mopederna och några traktorekipage gav sig också ut på en två timmar lång rundtur i bygderna.

Vid stationshuset som föreningen fanns också en hel del gamla bilar att titta på om man inte fika, åt korv eller handlade i den klassiska pressbyråkiosken.

– Vi fokuserar mest på järnvägar och deras miljöer, men även annat som hör till och det blir mycket från 1950- och 1960-talen, säger Peter V. Christiansen, ordförande i föreningen som har 860 medlemmar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jimmy Karlsson