Flera nyheter inför EU-valet

EU-valet smyger sig på oss så sakteliga. Och det blir en del nyheter för väljarna. Framförallt i Silverdalen och i Virserum, där helt nya vallokaler har öppnats.

12 maj 2019 15:00

I Silverdalen etableras en vallokal i gamla Silverdalen och i Virserum flyttas vallokalen från församlingshemmet till matsalen vid Prolympiaskolan.

I Silverdalen kommer det också att finnas möjlighet att förtidsrösta i den mobila röstlokalen, inrymd i räddningstjänstens stora släpvagn som ställs upp utanför banken.

Den kommer också att finnas i Rosenfors, vid Medborgarhuset på tisdagarna fram till valet och i Mörlunda vid affärens parkering.

Den här släpvagnen gjorde sin debut som röstningslokal förra året och det visade sig bli uppskattat, eftersom det annars varit svårt att förtidsrösta på de här orterna.

I nästa vecka rullar släpvagnen ut på allvar, bemannad med personal från frivilliga resursgruppen, som finns till hands för att hjälpa till med lite av varje.

I Vena finns möjligheten att förtidsrösta med hjälp av lantbrevbäraren.

I Hultsfred finns möjlighet att förtidsrösta på kommunhuset, precis som tidigare. I Målilla blir det på Skeppet och i Järnforsen hålls öppet ett par dagar på dagcentralen Violen.

– Det är skillnad på vallokal och röstningslokal, förklarar Anne Persson på Hultsfreds kommun som jobbar med valet. I Hultsfreds kommun finns det nio valdistrikt som alla har var sin vallokal som är öppen på valdagen.

– Vilken man ska gå till styrs av var man är folkbokförd, säger Anne Persson.

Däremot i röstningslokalerna kan vem som helst rösta. Under förutsättning att man är röstberättigad förstås.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa